3
Sonja Becq
Kamer
Voornaam Sonja
Achternaam Becq
Leeftijd 65
Geboorteplaats Duffel
Woonplaats Meise
Sonja Becq
Mijn beroep:
Volksvertegenwoordiger

Mijn opleiding:
Lic. rechten (nu master) ;
Lic. criminologie (nu master) ;
Kand. filosofie ( nu bachelor)

Mijn hobby's:
Tuinieren, zingen, lezen, wordfeud spelen, politieseries kijken (en daarbij in slaap vallen), zwemmen, fietsen, met mijn man naar concerten gaan, met de caravan op vakantie trekken, het gezellig maken met de vrienden op weekend in de Ardennen, voor onze kleinkinderen zorgen, om de twee jaar een verre reis ...

Mijn favoriete plek in Vlaams-Brabant:
Aan De Kluis in Sint-Joris-Weert (Oud-Heverlee) hebben mijn man en ik mekaar ontmoet - die heeft dus een speciaal plaatsje in mijn hart. Verder vooral ook onze tuin!

Mijn favoriete streekproduct:
Witloof. Wij tafelen graag en maken het dan gezellig. Witloof is een groente die op vele manieren kan klaargemaakt worden. Zelfs wat gekarameliseerd, en geserveerd met roomijs!

Mijn levensmotto:
Wat liefde draagt, is nooit een last.

Mijn minst leuke karaktertrek:
Ik ben nogal veeleisend. Voor anderen, maar ook voor mezelf.
Begrijp: ik durf volgens anderen al eens blijven zagen over pietluttigheden.

Mijn 3 sterkste kwaliteiten:
Volgens onze kinderen ben ik een warme moeke (X3) . Dat is voor mij het grootste compliment dat ik kon krijgen!

Op deze verwezenlijking ben ik het meest trots:
Los van mijn echtgenoot (ik ben met mijn gat in de boter gevallen!) en onze drie kinderen...
De zorgverzekering en de automatische erkenning van kinderen van lesbische koppels (naast de hervormingen van o.a. huwelijksvermogensrecht, het erfrecht, de registratie van levenloos geboren kinderen die we samen met jaargenoot Minister Koen Geens hebben uitgewerkt, de registratie en erkenning van deskundigen en vertalers/tolken voor rechtbanken, de verplichting om 1/3 vrouwen op te nemen in raden van bestuur, familiale bemiddeling, . ..)

Dit onderwerp krijgt volgens mij te veel aandacht in de media:
In het algemeen focussen de media te vaak en te hard op het negatieve en wat we NIET hebben. Mensen worden ook zo vaak (ook in de politiek), tegen elkaar opgezet.

Hier zou ik meer media-aandacht aan geven:
Aan positieve verhalen en solidariteit - die is er namelijk te over - maar wat mij betreft, vaak onderbelicht (behalve – en gelukkig maar- de grote acties die van de media zelf uitgaan en vaak veel onderlinge solidariteit opwekken)

Deze film heeft mij het meest geïnspireerd:
La vita è bella – vooral de wijze waarop de papa zijn zoontje beschermt op alle mogelijke manieren en in de moeilijkste omstandigheden, raakte me heel erg. Het is voor mij een verhaal van hoop voor mens en samenleving, van positief blijven ook wanneer je denkt dat alles verloren is.

Deze song of artiest maakt mij altijd goedgezind:
Muziek van Sarah Bettens, R.E.M. of Joe Jackson - en mijn meest “upbeat” song is “Don’t Stop (Thinking About Tomorrow) van het onvolprezen Fleetwood Mac (binnenkort op Werchter Boutique !).